Cod galben de ninsori și vreme deosebit de rece în Prahova. Anunțul ANM

Primăvara se anunță capricioasă în Prahova. Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o nouă informare meteo de ninsori și vreme deosebit de rece, avertizare valabilă inclusiv în Prahova, dar și un cod galben de ninsori și intensificări ale vântului pentru zona de munte. Meteorologii au anunțat că vremea se menține rece până sâmbătă, 10 aprilie.

Informarea meteo este valabilă de marți noapte, de la ora 21.00, până joi, 8 aprilie, ora 10.00, interval în care se vor înregistra precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori, dar și intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece.

Astfel, potrivit ANM, „începând din noaptea de marți spre miercuri (6/7 aprilie), în sud-vestul, centrul și nord-estul țării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15…20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte”.

Temporar, spun meteorologii, „vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada. Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative”.

Până sâmbătă, 10 aprilie, potrivit ANM, vremea se va menține deosebit de rece, iar în cursul nopților și al dimineților local se va produce brumă.

Codul galben de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, atenționare valabilă inclus în zona de munte din Prahova, va intra în vigoare marți, 6 aprilie, la ora 23.00, avertizarea fiind valabilă până miercuri, 7 aprilie, la ora 18.00.

„În intervalul menționat, în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h. La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m”, a anunțat ANM.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău