Centrul de vaccinare unde va fi administrat serul Moderna, deschis începând de marți în Prahova, la Plopeni-FOTO

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat că începând de marți vor fi deschise 12 noi centru de vaccinare la nivel național, unde va fi serul administrat produs de compania Moderna.

Printre județele anunțate de secretarul de stat se numără și Prahova. Centrul unde va fi administrat vaccinul produs de compania farmaceutică Moderna va funcționa în Plopeni.

„Mâine dimineață (n.r. marți) vor fi deschise încă 12 fluxuri/cabinete pentru vaccinare cu serul #moderna. Astfel, vom ajunge la 89 de fluxuri pentru acest tip de vaccin. Ele au fost adăugate în platforma #RoVaccinare din 2 aprilie, iar până la ora 16:00 au fost programate 4.993 persoane doar pentru aceste cabinete noi. Sunt 9 județele unde se vor deschide aceste fluxuri/cabinete: Buzău (1 cabinet), Cluj (2 cabinete), Dolj (1 cabinet), Ialomița (2 cabinete), Mureș (1 cabinet), Prahova (1 cabinet), Sălaj (1 cabinet), Teleorman (1 cabinet), Tulcea (2 cabinete).” a scris Andrei Baciu pe pagina de facebook.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de primăria orașului Plopeni pe pagina oficială de facebook, locația centrului este clădirea Cantinei Centrului de Plasament Plopeni, situată în b-dul Republicii, nr.10 B. Centrul de vaccinare va funcționa cu un personal alcătuit din 4 medici, 13 asistenți medicali și 5 registratori medicali.

Cum va decurge vaccinare la Plopeni

În acest context, s-a început și notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare, ținându-se cont de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare.

Beneficiarul primește o notificare în acest sens, iar ulterior va intra în aplicație, pentru alegerea zilei și a intervalului orar. Persoana care nu confirmă prin programare locul disponibil în termen de 24 de ore de la primirea notificării, va mai primi încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, beneficiarul rămâne pe lista de așteptare, însă va pierde poziția ocupată inițial.

Programările la vaccinare se pot realiza atât prin intermediul platformei electronice, prin intermediul medicilor de familie, cât și prin apelarea numărului de call center 021.414.44.25.

Persoana înscrisă în lista de așteptare are posibilitatea de a se realoca pe lista de așteptare a unui alt centru de vaccinare.

(P)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău