Din 3 februarie începe distribuirea laptelui praf gratuit pentru nou-născuți în Prahova

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat, vineri, că în jurul 3 februarie va începe distribuirea laptelui praf gratuit pentru nou-născuții din Prahova, înscriși în acest program. Observatorulph.ro a semnalat criza laptelui praf în centrele de distribuire din județ încă din data de 8 ianuarie, când s-au primit primele semnale în acest sens.

Laptele praf gratuit este distribuit, pe bază de rețetă de la medicul de familie. Numai că, în Prahova, laptele a lipsit în unele centre de distribuire din județ încă din luna decembrie.

Observatorulph.ro a semnalat criza laptelui praf gratuit pentru nou-născuți, încă din data de 8 ianuarie 2021, după ce un tătic a reclamat faptul că a încercat să ridice produsul de la centrul de distribuire din Ploiești, din zona Mihai Bravu, însă nu a reușit.

Ulterior, o mămică a semnalat absența laptelui praf gratuit la centrul de distribuire de la Vălenii de Munte, însă semnale cu privire la această criză au fost transmise la redacție și de alți cititori ai observatorulph.ro.

La acea dată, directorul DSP Prahova, Ioana Loghin, a precizat că procedura de achiziție a laptelui praf pentru nou-născuți este în derulare, termenul limită de depunere a ofertelor fiind 21 ianuarie.

Vineri, 22 ianuarie, reprezentanții DSP Prahova au anunțat că, în jurul datei de 3 februarie, va începe distribuirea laptelui praf gratuit pentru nou-născuți către unitățile administrativ-teritoriale.

Citește și: Laptele praf gratuit pentru bebeluși lipsește, în continuare, în Prahova. Licitația pentru achiziție este în curs

Citește și: Criză de lapte praf pentru nou-născuți în Prahova. Explicația DSP

Precizăm faptul că necesarul de lapte praf care este distribuit gratuit nou-născuților din Prahova este de aproximativ 400 de cutii/lună.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău