Vulpe filmată pe strada Vânători din Ploiești – VIDEO

Vulpea a fost surprinsă de un cititor al Observatorulph.ro pe strada Vânători, din Ploiești. Reprezentanții DSVSA Prahova susțin că prezența animalului sălbatic în zona urbană poate fi pusă și pe seama faptului că, în ultimii ani, ca urmare a campaniei de vaccinare, numărul vulpilor în Prahova a crescut semnificativ.

Cititorul Observatorulph.ro ne-a transmis imaginile surprinse miercuri noapte pe strada Vânători din Ploiești.

Dezorientat, animalul sălbatic a ieșit de sub o mașină parcată și a luat-o la fugă.

Reprezentanții DSVSA Prahova susțin că prezența vulpilor în zonele urbane poate fi pusă și pe seama faptului că, în ultima vreme, ca urmare a campaniei de vaccinare antirabică, numărul acestor animale sălbatice a crescut semnificativ.

„Au mai fost întâlnire astfel de situații. Faptul că programul național de vaccinare împotriva rabiei derulat de ANSVSA și co-finanțat de Comisia Europeană, cu două campanii anuale, a fost și este în derulare, a condus ca efectivele de vulpi din România să crească pentru că, în primul rând, vulpile nu au mai murit de rabie. În Prahova nu am mai avut focar de rabie din 2014. După fiecare campanie de rabie sunt recoltate 90 de vulpi, prin urmare anual sunt vânate 180 de vulpi, acțiunea având loc la 45 de zile de la derularea campaniei de vaccinare. Astfel, s-a constatat că eficiența vaccinului este de peste 60%. În plus, au crescut efectivele de vulpi pentru că acest animal sălbatic nu se mai vânează pentru blană, așa cum se întâmpla în urmă cu mulți ani. De altfel, se poate constata creșterea numărului de vulpi și ca urmare a numărului mare de vulpi observate de-a lungul drumurilor naționale”, a precizat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova, care a precizat că vulpile sunt greu de capturat în zonele urbane.

În ultimii ani au mai fost observate vulpi în zona de Nord a orașului Ploiești, dar și în cartierul de lângă Hipodrom.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău