Bilanțul vaccinărilor anti-Covid în Prahova: 3.825 de cadre medicale au fost imunizate. Patru reacții adverse de la debutul campaniei

Prefectura Prahova a anunțat, miercuri, că, potrivit comunicării Direcției de Sănătate Publică, până la data de 13 ianuarie 2021, în județul Prahova au ajuns 4335 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2. Dintre acestea, 3825 au fost consumate (ora raportării – 14.00), alte 510 fiind în curs de administrare personalului medico-sanitar.

Campania de vaccinare în Prahova a debutat în data de 31 decembrie 2000, la nivelul mai multor unități sanitare din Prahova.

Până la această dată, vaccinul a fost administrat unui număr de 3.825 de persoane, alte 510 de doze fiind în curs de administrare personalului medico-sanitar.

„De la debutul vaccinării (31 decembrie 2020) și până în prezent au fost raportate patru reacții de tip alergic apărute în urma administrării serului Pfizer/BioNtech (ultimele două raportate au constat în durere și înroșirea locului injectării și cefalee)”, se precizează în comunicatul Prefecturii Prahova.

Vaccinarea, a precizat Prefectura Prahova, este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măștii, spălatul pe mâini şi distanțarea fizică).

Prefectura Prahova a mai precizat că toate informațiile despre campania de imunizare împotriva COVID-19 pot fi găsite pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău