Anunțul ANM privind informarea meteo de lapoviță, ninsori și vânt

Meteorologii au actualizat, vineri, informarea meteo de lapoviță, ninsori și vânt, valabilă în mai multe județe, inclusiv în Prahova, și au emis și o atenționare de cod galben, avertizare valabilă în cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali.

Astfel, potrivit ANM, informarea meteo de ninsori și de precipitații mixte va intra în vigoare vineri, la ora 15.00, avertizarea fiind valabilă până sâmbătă, la ora 14.00.

„În intervalul menționat temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, iar mai ales în centru, sud-vest și în zona de munte cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. La munte treptat vor predomina ninsorile. Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia”, a anunțat ANM.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice și vestice în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 60…70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Codul galben de ninsori moderate cantitativ va fi valabil în cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali.

În aceste zone va ninge, potrivit ANM, stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent.

„Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (20 /21 noiembrie) și în prima parte a zilei de sâmbătă (21 noiembrie) în sudul și sud-vestul Transilvaniei, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă”, a mai anunțat ANM.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596