Atenționare meteo de ninsori și vânt puternic, de vineri, în Prahova. Anunțul ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare meteo de ninsori, precipitații mixte și intensificări ale vântului. La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile.

Atenționarea meteo va intra în vigoare vineri, 20 noiembrie, de la ora 12.00, și este valabilă până sâmbătă, 21 noiembrie, ora 17.00.

În intervalul menționat, potrivit ANM, aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile nord-vestice, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp.

În toate zonele de munte, treptat, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpații Meridionali.

„Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia”, a mai anunțat ANM.

Meteorologii susțin că „vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60…70 km/h, viscolind ninsoarea”.

La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile.

Foto cu caracter ilustrativ

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596