Salina Slănic Prahova, un aliat împotriva infecțiilor virale și bacteriene, în vremuri de pandemie

0

Ținând cont de situația actuală, cea a pandemiei de Covid19, dar și de faptul că sezonul rece a venit și odată cu el și gripele și răcelile specific, fiecare dintre noi încearcă să își mențină o imunitate cât mai mare pentru a trece cu bine peste această perioadă. În acest sens, terapiile saline par a fi una dintre cele mai bune soluții.

Cunoscută ca fiind cea mai mare salină din Europa dar și locul cu cel mai pur aer din lume, Salina Slănic Prahova este deschisă pentru turişti din luna iunie a acestui an, accesul vizitatorilor în subteran efectuându-se în condiţii specifice prevenirii răspândirii COVID-19, respectând toate regulile impuse de autorități.

La doar 44 de kilometri de Ploiești, stațiunea Slănic este vizitată de turiști în scop terapeutic încă din anul 1853, când a fost declarată stațiune turistică de interes național.
Structurile imense de sare din interiorul salinei formează un microclimat constant în care temperatura este, pe toată perioada anului, de 13 grade Celsius, iar umiditatea aerului de aproximativ 60%.

În salina lipsesc complet radiațiile și poluarea, acesta fiind, de fapt, singurul loc de pe planetă în care aerul este atât de pur.

În vremuri de pandemie, știm cu toții că prevenția este cel mai bun tratament, iar numeroase studii clinice indică terapia salină ca fiind unul dintre mijloacele cele mai la îndemână și mai eficiente în prevenția și tratarea răcelilor și a infecțiilor sezoniere, iar mai nou, s-au identificat efecte asemănătoare împotriva noului coronavirus.

Terapia salină este, de mii de ani, un mijloc eficient de prevenire și vindecare a bolilor respiratorii, cu efecte remarcabile și în afecțiunile sistemului nervos, în tulburări ale glandelor endocrine, în anumite afecțiuni digestive și mai ales în creșterea imunității organismului.

Mai multe studii publicate în reviste medicale internaționale arată că terapiile saline ar putea fi eficiente și în combaterea SARS-CoV-2. Aceste studii confirmă așadar că tratamentele saline pot distruge virusurile din căile respiratorii superioare și activează eliminarea secrețiilor, limitând astfel pătrunderea virusurilor în organism.

Este obligatoriu însă, ca persoanele care suferă de anumite afecțiuni și care vor să înceapă o cură la salină să treacă în primul rând pe la medic şi să obţină un acord.

Tu ce faci în weekend? Mergi la Slănic?

(P)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău