Ștafeta veteranilor a ajuns, ieri, la Ploiești. Proiectul Invictus România, la ediția a VII-a – VIDEO, FOTO

Ștafeta Veteranilor a ajuns, vineri, la Ploiești, după ce startul s-a dat de pe esplanadă din fața Monumentului Eroilor Patriei aflat lângă Universitatea Națională de Apărare.

Șeful Statului Major al Apărării a dat startul celei de-a VII-a ediții a Ștafetei veteranilor, pe segmentul București-Ploiești.

„După ce a fost purtată în alergare de la Tulcea la București, de către voluntari, militari și civili, vineri, 16 octombrie 2020, începând cu ora 08.00, Ștafeta Veteranilor a continuat către Ploiești cu startul de pe esplanada din fața Monumentului Eroilor Patriei aflat lângă Universitatea Națională de Apărare. De aici, Ștafeta a fost purtată în alergare, până la Palatul Elisabeta, de către 4 militari răniți, 2 alergători și doi pe bicicletă, însoțiți de voluntari Invictus. Inimoșii alergători s-au oprit atât la Monumentul Eroilor din arma geniului, cât și la Monumentul Eroilor Aerului, unde au depus o floare în semn de recunoștință pentru sacrificiul lor, pentru cinstea și demnitatea cu care și-au slujit țara”, au anunțat organizatorii.

La Palatul Elisabeta, alergătorii au fost așteptați de către Familia Regală, căreia i-a fost oferită medalia evenimentului, inspirată din Crucea Comemorativă a Războiului de Întregire.

Totodată, spun organizatorii, ștafeta a fost predată mai departe de către Majestatea Sa Margareta alergătorilor care au alergat pe traseul București – Ploiești.

În jurul orei 18.00, Ștafeta Invictus a ajuns la Ploiești. Echipa a fost condusă de Valerica Ioniță, voluntară în cadrul proiectului, iar din echipă, potrivit organizatorilor au mai făcut parte Bogdan Pușcaș, Valentin Hirsch, Dan Georgescu, Ionuț Niță, Cristian Dobrotă, Sorin Sârbu și Cristian Ivanof care și-au îndeplinit misiunea de a duce Ștafeta Veteranilor în siguranță la Ploiesti! Și, ca de fiecare dată, pe tot traseul, nu a lipsit urarea Go Invictus!

Sursă video/ foto – Facebook – Invictus Romania

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596