12 incidente electorale în Prahova. Biroul Electoral Județean susține că nu a primit sesizări

Campania electorală pentru alegerile locale se va încheia, sâmbătă, la ora 07.00. Până joi, 24 septembrie, potrivit IPJ Prahova, la nivelul județului au fost înregistrate 12 incidente electorale, incluzând și două sesizări cu caracter penal. Biroul Electoral de Circumscripție Prahova precizează, însă, că, la nivelul județului, nu au fost semnalate incidente electorale.

Observatorulph.ro a solicitat Inspectoratului Județean de Poliției Prahova date cu privire la incidentele înregistrate pe timpul campaniei electorale, dar și dacă au fost semnalate, la nivelul județului, situații cu privire la solicitări ilegale pentru vize de flotant.

Potrivit IPJ Prahova, la nivelul județului Prahova, „sunt efectuate verificări în toate localitățile cu privire la persoane care își stabilesc reședința în număr de mai mult de două persoane la o adresă sub aspectul legalității, până în prezent nefiind constatate fapte de natură penală”.

Cu privire la sesizările de natură penală, la nivelul județului Prahova, au fost înregistrate două astfel de cazuri.

„Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean Prahova efectuează cercetări în două cauze penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, conform art 386 Cod Penal, ca urmare unor sesizări ale unor candidați la alegerile locale. Totodată, la nivelul județului s-au înregistrat , până la data de 24 septembrie un număr de 12 incidente electorale, incluzând și cele două sesizări cu caracter penal, în referire la distrugerea unor afișe sau alte aspecte de competența biroului electoral de circumscripție locală sau a Autorității Electorale Permanente. Asigurăm, și pe această cale, locuitorii județului că poliția este prezentă în stradă, acționăm permanent în scop preventiv, respectând principiul echidistanței, pentru aplicarea legii cu fermitate”, se precizează în răspunsul la solicitarea Observatorulph.ro.

Biroul Electoral de Circumscripție nr. 31 Prahova susține că pe raza județului Prahova „nu există incidente semnalate privind distrugerea unor afișe sau alte aspecte care țin de competența Biroului Electoral de Circumscripție Electorală nr. 31 Prahova”.

 

 

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596