Primarul din Slănic, Remus Moraru: „Încerc de 4 ani să preiau Mina, însă mă lupt cu morile de vânt”

0

Orașul Slănic a fost binecuvântat cu un loc de o frumusețe aparte: mina de sare, care ar putea să aducă, anual, mult mai mulți turiști în localitate. Singura soluție o reprezintă atragerea de finanțare europeană. Primarul orașului Slănic, Remus Moraru, a văzut această oportunitate, iar de 4 ani încearcă să convingă autoritățile centrale că mina turistică trebuie să fie preluată de Consiliul Județean și de administrația locală.

Salina Slănic este considerată cea mai mare din Europa ca dimensiune și, conform studiilor, oferă cel mai bun aer, lipsit total de radiații și poluare.

Acest avantaj ar putea reprezenta o oportunitate pentru întreg orașul Slănic, în condițiile în care dezvoltarea acestuia s-ar putea axa în special pe atragerea de turiști în zonă.

Pe această oportunitate majoră se bazează și Remus Moraru, primarul orașului Slănic, care a făcut numeroase demersuri pentru preluarea minei de către Consiliul Județean și de către administrația locală.

Am solicitat în nenumărate rânduri sprijin autorităților centrale. Apelul meu a ajuns la cei doi miniștri ai Turismului, Mihai-Viorel Fifor și Bogdan Trif, care au ocupat, pe rând, această funcție. Prima cerere a fost adresată ministrului Mihai-Viorel Fifor. Am reușit să-i smulg promisiunea că mina turistică va fi preluată de Consiliul Județean Prahova, însă la scurt timp a fost numit un nou ministru. A trebuit să reiau demersurile. Ministrul Bogdan Trif a vizitat, la rândul lui, mina turistică și a lansat aceeași promisiune, care nu s-a concretizat însă. Eu nu o să abandonez acest proiect de suflet, pentru că orașul Slănic merită să se dezvolte, iar una dintre soluții este atragerea de finanțare europeană pentru modernizarea minei Slănic. Încerc de 4 ani să preiau Mina, însă mă lupt cu morile de vânt”, ne-a declarat Remus Moraru, primarul orașului Slănic.

Pentru o imagine de ansamblu, mina Slănic ar putea să se transforme într-un centru de atracție pentru turiști nu doar la nivel național, ci și internațional.

Separat, aici ar putea să fie desfășurate evenimente sportive, dar ar putea funcționa și o bază de tratament, care ar conduce la dezvoltarea infrastructurii de cazare și de agrement. Iar acest lucru se poate traduce simplu prin crearea de locuri de muncă pentru locuitorii din Slănic și, la fel de important, prin atragerea de finanțare la bugetul local, astfel încât să existe posibilitatea derulării de investiții pe plan local.

„Anual, la Slănic ajung 500.000 de turiști, dintre care 200.000 vizitează mina. Aici se desfășoară concursul de aeromodelism internațional, precum și alte competiții sportive, însă dacă nu reușim să oferim mai multe facilități, aceștia se vor reorienta”, susține Remus Moraru, primarul orașului Slănic.

Citește și: Primarul Slănicului, apel disperat către ministrul Turismului: Salvați salina! – VIDEO

(P)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău