Parc tematic modern, cu loc de joacă pentru copii, în satul Cocoșești din Păulești

0

Atragerea de finanțare europeană și de la bugetul de stat ar trebui să reprezinte o prioritate pentru orice localitate. Primăria Păulești a reușit să realizeze acest lucru, prin atragerea de finanțare europeană și de la bugetul de stat pentru realizarea unui parc tematic modern, cu loc de joacă, în satul Cocoșești. Valoarea investiției se cifrează la 261.060,21 lei, fonduri atrase de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale DSP – AMPOPAM, din care 216.630, 61 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

„Amenajare parc tematic cu loc de joacă pentru copii – zona lot tineri, sat Cocoșești, comuna Păulești, Județul Prahova” este unul dintre proiectele de succes implementate de Primăria Păulești.

Terenul pentru investiție este situat în cartierul nou de case pentru tineri din satul Cocoșești.

Cu o valoare totală de 261.060,21 lei, din care 216.630,61 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, investiția este realizată din fondurile alocate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale DGP – AMPOPAM, program cu finanțare europeană.

Proiectul a presupus înființarea unui parc tematic cu loc de joacă pentru copii, prevăzut cu gazon rulou și arbori ornamentali, precum și amplasarea de aparate de joacă pentru copii pe suprafețe antitraumă tip din cauciuc turnat continuu. Zona dedicată celor mici a fost gândită în așa fel încât să ofere maximum de siguranță.

Totodată, proiectul a mai inclus montarea de mobilier urban, cu bănci de odihnă și coșuri de gunoi din ciment alb și piatră mărgăritar, precum și amplasarea de stâlpi de luminat.

Alei de acces, jardiniere centrale din ciment alb și piatră tip mărgăritar, dar și un foișor cu masă și bănci completează seria de investiții realizate pentru parcul cu loc de joacă de la Cocoșești, care a devenit astfel noua zonă de agrement care oferă posibilități de relaxare pentru toți locuitorii comunei, inclusiv pentru cei mici. (P)

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău