Cauza incendiului uriaș, de ieri, din Barcănești

Incendiul a izbucnit, marți după-amiază, în localitatea Bărcănești. Focul s-a extins cu repeziciune pe o suprafață de 80 de hectare. Fumul negru degajat s-a putut observa de la mai mulți kilometri.

Pompierii militari au fost solicitați să intervină, marți după-amiază, la Bărcănești, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată.

Ulterior, focul s-a extins rapid pe o suprafață de 80 de hectare. Misiunea pompierilor s-a dovedit una dificilă și din cauza vântului puternic, care a condus la propagarea cu repeziciune a incendiului.

La fața locului au intervenit, potrivit ISU Prahova, pompierii de la Detașamentul 1 și 2 din Ploiești.

„Incendiul a cuprins cu repeziciune vegetația uscată, deșeuri și mase plastice, pe o suprafață de aproximativ 80 de ha. După aproximativ 15 ore de luptă cu flăcările violente, pompierii au reuși să domolească vâlvătaia, forțele revenind la subunități în această dimineața la ora 06:30. La fața locului au fost mobilizate 9 echipaje de stingere, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă cu 41 de pompieri care au acționat în mai multe focare, pentru lichidarea incendiului și pentru protecția locuințelor aflate la mai puțin de 400 m față de locul intervenției”, a anunțat ISU Prahova.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, potrivit ISU Prahova, din cauza igienizării terenului prin ardere, fără respectarea măsurilor de protecție.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596