Pacienta infectată cu Covid-19, transportată cu elicopterul la Medgidia, a murit. Era asistentă medicală la SAJ Prahova

Săptămâna trecută, un elicopter MAI ateriza pe stadionul Astra din Ploiești pentru a transporta la Medgidia o pacientă infectată cu Covid-19 deoarece nu mai erau locuri la terapie intensivă în Prahova. Astăzi, femeia, care era asistentă la SAJ Prahova, a murit.

Potrivit informațiilor furnizate de SAJ Prahova, femeia s-a prezentat, inițial, pentru evaluare din cauza unei alte simptomatologii.

I s-a făcut și testul COVID al cărui rezultat a fost pozitiv. Pentru că s-a constatat deteriorarea rapidă a stării de sănătate, pe data de 18 august a fost solicitat transferul de la spitalul CFR din Ploiești către o unitate cu locuri de Terapie Intensivă, fiind găsit un loc disponibil la Medgidia, unde a fost transportată cu elicopterul.

În spitalele din Prahova, la momentul respectiv, nu mai era niciun pat ATI liber dintre cele destinate bolnavilor confirmați cu SARS-CoV-2. Femeia avea și comorbidități: obezitate și diabet.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la SAJ Prahova au fost confirmați cu noul coronavirus: 1 medic, 5 asistente, 3 ambulanțieri, un operator registrator de urgență și 3 din rândul personalului TESA.

Dintre aceștia, se află internați, în acest moment: 1 medic, 1 asistent medical și 1 ambulanțier. Totodată, în izolare se află 4 șoferi, contacți direcți ai cazurilor confirmate.

Sursa: Prefectura Prahova

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596