Trafic aglomerat pe DN1, Ploiești – Brașov. Rute recomandate

Traficul rutier s-a aglomerat, vineri după-amiază, pe Valea Prahovei. Centrul Infotrafic a anunțat că s-au format coloane de mașini între localitățile Nistorești și Comarnic. Aglomerație este și între Poiana Țapului și zona centrală a stațiunii Bușteni, pe sensul spre Brașov.

Începutul de weekend vone la pachet cu o nouă aglomerație pe DN1, pe sensul spre Brașov.

Potrivit Centrului Infotrafic, „pe sensul de urcare al DN1 București-Brașov sunt înregistrate valori ridicate de trafic, fiind formată coloană în mișcare între kilometrii 101+500 de metri – 106, între localitățile Nistorești și Comarnic, județul Prahova”.

De asemenea, pe sensul către Brașov, aglomerație este și între Poiana Țapului și zona centrală a stațiunii Bușteni, a precizat sursa citată.

Pe sensul de coborâre al DN1, s-a format coloană în mișcare de la kilometrul 135, stațiunea Azuga, până în centrul orașului Bușteni.

„Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei”, a mai precizat Centrul Infotrafic, care recomandă rute alternative la DN1.

Rute alternative pentru DN 1 București – Ploiești – Brașov:

București – Autostrada A3 – Ploiești – Cheia – DN 1A Brașov;

– București – A1 – Pitești – Câmpulung – DN 73 Râșnov;

– București – DN 71 – Târgoviște – DN 72A – Câmpulung – DN 73 Râșnov;

– București – Târgoviște – DN 71 Sinaia.

Centrul Infotrafic recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de drum, să respecte indicațiile polițiștilor prezenți la fața locului pentru fluidizarea circulației și să manifeste o conduită preventivă în trafic.

foto cu caracter ilustrativ

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596