Acțiuni de control în Ploiești. Verificări în mijloace de transport în comun, amenzi pentru lipsa măștii de protecție

4

Polițiștii din Ploiești au efectuat o nouă acțiune de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS – CoV – 2, pe raza municipiului Ploiești.

Astfel, 22 de polițiști, potrivit IJP Prahova, au acționat în Ploiești, pentru reducerea riscului rutier urmărind, totodată, respectarea utilizării de către pasageri a mijloacelor de protecție individuală.

Pe durata acțiunii, polițiștii au verificat 138 de autovehicule și au legitimate 147 de persoane.

„Pentru abaterile constatate au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 18.200 de lei, 9 dintre acestea fiind pentru abateri de la prevederile Legii nr. 55/2020, respectiv obligația de a purta masca de protecție în mijloacele de transport în comun. În urma acțiunilor desfășurate a fost reținut un permis de conducere, trei certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe de înmatriculare”, a precizat IJP Prahova.

Astfel, polițiștii au identificat, într-un autoturism care efectua transport de persoane în regim taxi, un bărbat care nu respecta obligația de a purta masca de protecție, motiv pentru care a fost sancționat. Un alt bărbat, care se deplasa la volanul unui autoturism, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversare regulamentară a străzii, fiind sancționat contravențional, totodată, fiindu-i reținut permisul de conducere.

„Polițiștii vor continua să desfășoare astfel de acțiuni, fapt pentru care recomandăm tuturor participanților la trafic să adopte o conduită preventivă pe drumurile publice și să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică”, a precizat IJP Prahova.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

4 COMENTARII

 1. Jegul ,mizeria din autobuze cine o controlează????tot poliția?de ce nu fac controale si pe aceasta tema????
  Sunt masini ale TCE in care ne e scarba sa călătorim în ele!!
  Oare in asemenea situație ce rost are masca????
  Ce părere are d-ldirector al TCE?
  PENTRU CE PLATIM BILETE SI ABONAMENTE ????
  SA LE SUPORTAM LOR INDOLENTA,PROSTIA AJUNSĂ LA RANG DE VIRTUTE????
  RUSINE SA VA FIE!!!

 2. Va dati seama ce ” actiune „? 22 de puturosi in uniforma s-au mobilizat o juma` de ora sa dea niste amenzi, dupa care s-au refugiat la sediu sa buchiseasca la raport. In zona de Sud, N-AM VAZUT PICIOR DE MILITIAN!

 3. Buna ziua …am fost prins fara masca de prorectie in troleu , o aveam la mine i_am aratato politistei l, dar nu am puso datorita faptului ca am o rana vizibila la nas. Mi-a luat datele de pe BI .intrebare …o sa-mi dea amenda in lipsa unui proces verbal.Multumesc

 4. Cum au găsit polițiști? Sa vina prin mihai bravu ca de trei zile nu stiu ce țigan a murit si pana la 3 4 dimineata ne au înnebunit cu muzica lor de jale
  Chiar nu se patrulează deloc ptr ei nu exista legea cu gălăgia numai ptr români. Nu stiu undeva pe carpenului cred ca era muzica tare la boxe .

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău