O nouă strategie la Băicoi pentru reducerea riscului de infectare cu COVID. Apelul primarului către locuitori

0

Numărul mare de infectări cu coronavirus l-a făcut pe primarului orașului Băicoi, Marius Constantin, să înființeze un for local pentru a veni în sprijinul locuitorilor și pentru a limita riscul noilor îmbolnăviri.

”Dragi locuitori ai orașului Băicoi, datorită evoluției progresive a infestărilor cu Covid 19 din ultima vreme, în calitate de primar, doresc să ofer public o prezentare completă, structurată, a tuturor cazurilor oficiale, actualizată cât mai des posibil, pentru ca dumneavoastră să fiți informați corect cu privire la situația reală existentă în orașul nostru și pentru a evita apariția informațiilor false care pot produce panică.

De aceea am creat o structură care va acționa pentru prevenirea răspândirii cazurilor de Covid 19 la nivelul orașului Băicoi, va stabili eventualele zone de risc, va îndruma pe cei care sunt afectați de aceasta pandemie, pozitivi sau contacți ai celor declarați pozitivi.

În momentul de față există o ruptură de comunicare între DSP și autoritățile locale, justificată de explozia de cazuri de infestare cu Covid 19 la nivel județean, de aceea am hotărât înființarea acestui for local, compus din: Primar, Manager Spital Orășenesc, Medici de familie, Poliție Locală și Poliție Națională, Preoți și reprezentanți ai societății civile.

Scopul principal al activității îl reprezintă protejarea sănătății locuitorilor orașului Băicoi.

Zilnic vom primi raportări de la medicii de familie și managerul spitalului, cu situația cazurilor, evoluția stării de sănătate a celor infestați, vom face anchete epidemiologice care să vină în sprijinul activității DSP, vom dezinfecta zonele de risc, vom acționa pentru sprijinirea și protejarea personalului medical și al locuitorilor orașului Băicoi.

Vă rog sa ajutați la funcționarea eficientă a activității acestei structuri și să anunțați la nr de telefon 0745253740 orice situație de care aveți cunoștință legată de infestările cu Covid 19.” a scris Marius Constantin pe pagina de facebook.

(P)

foto caracter ilustrativ – sursa foto: agora.md

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău