Sursa poluării cu pulbere de la Brazi. Primarul Radu Leonaș: ”OMV va spăla gratuit mașinile celor afectați”

0

Localnicii din comuna Brazi au semnalat, miercuri dimineață, că acoperișul caselor, mașinile, plantele și străzile au fost acoperite cu un strat de praf alb. Primarul comunei, Radu Leonaș, a anunțat că incidentul a fost semnalat la Rafinăria Brazi. Reprezentanții OMV Petrom au precizat că a fost vorba de un „incident tehnic”, dar și că „pulberea nu este clasificată ca periculoasă”.

Explicația pentru prezența stratului de praf alb ar fi că a fost repornită instalația de cracare catalitică, moment în care a avut loc „un incident tehnic”, potrivit reprezentanților OMV Petrom, care au anunțat că „împreună cu autoritățile locale au început procesul de curățare în localitatea Brazi”.

„În această dimineață, în cursul repornirii instalației de cracare catalitică, după revizia generală planificată din ultimele două săptămâni a rafinăriei Petrobrazi, a avut loc un incident tehnic.

În urma incidentului, a fost eliberată în atmosferă o pulbere ce conține majoritar zeolit (aluminosilicat cristalin) și silicat de aluminiu natural (caolin).

Pulberea respectivă s-a depus în anumite zone specifice din zona localității Brazi.
Menționăm că pulberea nu este clasificată ca periculoasă. Compania investighează incidentul și depune toate eforturile pentru a remedia situația cât mai curând.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat locuitorilor comunei Brazi. Colegii noștri, împreună cu autoritățile locale au început procesul de curățare în localitatea Brazi”, au declarat pentru Observatorul Prahovean reprezentanții OMV Petrom.

La rândul său, primarul comunei Brazi, Radu Leonaș, a anunțat, pe pagina de Facebook, că, „pentru disconfortul creat s-a stabilit că toate mașinile din Brazi care au nevoie de spălare, pot merge în stații OMV Petrom din Ploiești să spele mașina gratuit doar cu buletinul de Brazi. Mașinile de la Rafinărie de igienizare/spălare stradală vor veni pentru a curata străzile împreună cu reprezentanții Poliției Locale. Pe această cale îndemnăm cetățenii comunei Brazi să utilizeze de facilitatea pusă la dispoziție de către Rafinăria Petrobrazi.
Mulțumim pentru înțelegere”.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău