FOTO-Centru Cultural de 3 milioane de euro la Băicoi: Cinema, sala de teatru, bibliotecă, piste pentru biciclete și ateliere pentru copii

0

În perioada următoare edilul orașului Băicoi, Marius Constantin, va semna un proiect pentru realizarea în zona centrală a localității a unui centru cultural care va fi construit pe o suprafață de 7 000 de metri pătrați.

Investiția care va fi realizată în zona fostului spital de hepatită se ridică la valoare de 3 000 000 de euro, bani europeni.

Proiectul cuprinde reabilitarea unei clădiri deja existente, unde după finalizarea lucrărilor copiii din localitatea vor putea participa la ateliere de teatru, pictură, dansuri și canto și construcția unui alt corp.

În clădirea nouă va funcționa o bibliotecă modernă, o sală cu cinema cu 400 de locuri și o sală de teatru cu o capacitate similară.

Un alt aspect de care se va ține cont odată cu implementarea proiectului este și creșterea polului din jurul centrului cultural. Astfel, odată cu amenajarea clădirilor, vor fi construite și trotuare și piste pentru biciclete pe o lungime totală de 12 km, scopul final fiind acela de a lega cartierele Cotoiu și Tufeni cu zona centrală.

Trebuie precizat că cinematograful care va funcționa în incinta centrului cultural va fi primul construit în România de către o administrație locală, după anul 1989.

Odată cu inaugurarea proiectului, Marius Constantin urmărește și apariția unei „tradiții locale”, băicoienii fiind așteptați în fiecare seara de vineri „la film”.

Cât despre bibliotecă, aceasta va fi una modernă, în cadrul ei urmând să funcționeze o ceainărie care va constitui un loc ideal pentru întâlnirile de afaceri.

Lucrările urmează să înceapă în toamna anului 2020.

(P)

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău