Bilanțul îmbolnăvirilor cu COVID-19 în Prahova a urcat la 396. Încă două decese în ultimele 24 de ore

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus în Prahova a urcat la 396, de la începutul pandemiei și până astăzi. Sunt 14 noi îmbolnăviri și două noi decese raportate, potrivit surselor noastre.

”La nivelul județului Prahova, în data de 30 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1631 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură 111 persoane și au intrat alte 271. În carantină instituționalizată se mai află 19 cetățeni.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 396 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 14 au decedat, iar 108 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, în baza Ordinului ministrului Sănătății nr.1137/2020, pe parcursul zilei de 29 iunie, au mai fost externați zece pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare ale bolii COVID-19.

Aceștia au obligația să mai stea încă patru zile în izolare la domiciliu. Conform prevederilor Ordinului de ministru, pe durata izolării, monitorizarea stării de sănătate a acestor pacienți se face de către medicul de familie, zilnic, prin telemedicină.

Cei care nu sunt înscriși la un medic de familie sunt monitorizați zilnic de către DSP. În total, în baza Ordinului amintit mai sus, 91 de prahoveni au fost externați, dar cu obligația să respecte regulile precizate.

În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați zece pacienți (opt sunt ventilați mecanic)”, se arată în comunicatul Prefecturii Prahova.

Potrivit surselor noastre, ieri au fost înregistrate două noi decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus.

Este vorba de un bărbat de 79 ani, din centrul de bătrâni, internat și confirmat pe data de 25.06.06. Acesta a decedat pe 29.06.2020 și avea accident vascular cerebral ischemic (AVC) cu sechele, HTA, diabet zaharat tip 2, demență mixtă și neoplasm de prostată operat.

Al doilea deces înregistrat ieri este cel al unui bărbat de 63 de ani, internat direct la secția ATI de la Spitalul Județean Ploiești pe 23 iunie. Tot atunci a fost și confirmat iar pe 29 iunie a decedat. Victima avea AVC, diabet zaharat tip 2 și o boală cardiacă ischemică dureroasă.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596