Informare meteo de disconfort termic și cod galben de ploi torențiale în Prahova

0

Vreme capricioasă la sfârșit de luna iunie. Meteorologii au emis, marți, o informare meteo de disconfort termic, atenționare valabilă și în Prahova, dar și un cod galben de ploi torențiale pentru zona de munte din județ.

Vremea va fi, potrivit ANM, călduroasă și izolat caniculară, marți, 30 iunie, în regiunile sudice și sud-estice, inclusiv în Prahova, unde temperaturile se vor încadra între 33 și 36 de grade Celsius.

ANM a emis o informare meteo de disconfort termic, atenționare valabilă până miercuri, 1 iulie, ora 18.00.

Potrivit meteorologilor, miercuri (01 iulie), maxime termice cuprinse, în general, între 32 și 34 de grade.

„Mai ales în zonele de câmpie din aceste regiuni, disconfortul termic va fi accentuat la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități”, a precizat ANM.

Meteorologii au anunțat că „disconfortul termic se va menține accentuat și în următoarele zile, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, mai ales în zonele de câmpie”.

Separat, ANM a emis, marți, și un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, atenționare valabilă până miercuri, 1 iulie, inclusiv în zona de munte din Prahova.

„În intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei și estul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 30…50 l/mp”, a precizat ANM.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău