Destinație de weekend: Platoul Bucegi și trei trasee fără grad mare de dificultate – FOTO

0

Munții Bucegi reprezintă una dintre atracțiile de pe Valea Prahovei. Dincolo de traseele dificile, cum ar fi Jepii Mici sau Bușteni – Gura Diham – Poiana Izvoarelor – Abruptul Bucșoiului – Vf. Omu, pot fi efectuate drumeții fără un grad mare de dificultate, iar Platoul Bucegi este una dintre destinațiile de weekend recomandate de Salvamont Bușteni.

Varianta clasică de a ajunge pe Platoul Bucegi, pe jos, pe Valea Jepilor, respectiv Jepii Mici, nu este pentru persoanele neexperimentate. Traseul este de durată și are un grad mai mare de dificultate.

Cea mai cunoscută metodă de a ajunge pe Platoul Bucegi, la aproximativ 2400 de metri altitudine, este telecabina. Aceasta poate fi luată din stațiunea Bușteni și are ca punct de destinație Cabana Babele. Călătoria durează aproximativ 10 minute, timp în care călătorul se poate familiariza cu peisajele de-a dreptul spectaculoase. Stâncile golașe și brazii înalți oferă un adevărat spectacol.

„Pentru Platoul Bucegi recomandăm călătoria cu telecabina, care poate fi luată din stațiunea Bușteni. De pe Platoul Bucegi pot fi efectuate mai multe trasee, care nu au grad mare de dificultate”, ne-a explicat Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni.

  • Ajunși la Cabana Babele, cei care sunt un pic experimentați în ale muntelui și au o condiție fizică bună pot alege să meargă până la Crucea Eroilor Neamului, de pe Vârful Caraiman. Traseul este de aproximativ două ore.
  • Un al doilea traseu recomandat de salvamontiștii din Bușteni este Platoul Bucegi – Vârful Omu. Traseul nu este considerat cu grad mare de dificultate, dar îți poate oferi priveliști spectaculoase. Durata traseului este de aproximativ două ore.
  • Un al treilea traseu recomandat este Cabana Babele – Cabana Piatra Arsă. Drumul coboară ușor (marcaj – bandă galbenă) și durata de aproximativ o oră, traseul fiind considerat cu grad de dificultate ușoară.

Indiferent dacă veți alege sau nu un traseu în momentul în care ajungeți pe Platoul Bucegi nu uitați că pentru o drumeție la munte, chiar și în condițiile în care veți merge cu telecabina, trebuie să fiți echipați corespunzător. Bocancii, o geacă, o pelerină de ploaie, telefonul mobil încărcat, doi litri cu apă și trusa de prim ajutor.

Program și tarif telecabină

Luni, Miercuri – Duminică prima urcare 08.30/ ultima urcare – 15.00/ ultima coborâre – 16.00. În fiecare zi de marți telecabinele Bușteni – Babele sunt pregătite pentru revizie. Tariful pentru urcare este de 45 de lei/persoană și de 20 de lei/copil. Același tarif este perceput și la coborâre.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău