Salvatori în timpul liber. Doi pompieri frați i-au acordat primul ajutor biciclistului rănit grav la Vâlcănești

Accidentul grav a avut loc, sâmbătă seară, pe DJ 218, pe raza localității Vâlcănești, după ce un bărbat care se deplasa cu bicicleta a intrat într-un alt biciclist. În urma impactului, unul dintre bicicliști s-a rănit grav, iar la scurt timp a intrat îîn stop cardio-respirator. Până la sosirea echipajelor de salvare, victima a fost resuscitată de doi pompieri frați aflați în timpul liber.

În urma impactului, ambii bicicliști au fost răniți, însă rănit grav este bărbatul în vârstă de 31 de ani, care se deplasa pe contrasens pe DJ 218, iar când a ajuns la intersecția cu un drum lateral a intrat în coliziune cu un alt tânăr care circula tot pe bicicletă.

Citește și: Accident grav cu doi bicicliști pe DJ 218, la Vâlcănești. Au „reușit” să intre unul în altul – UPDATE

În urma impactului, bărbatul în vârstă de 31 de ani a fost proiectat pe partea carosabilă, moment în care s-a rănit grav, intrând în stop cardio-respirator.

Salvarea lui a venit din partea a doi pompieri frați care se aflau în timpul liber. Aceștia au început imediat manevrele de resuscitare, până la sosirea echipajelor de salvare.

„Colegul nostru, plt. Popa Constantin se afla împreună cu fratele său, maistru militar la USISU Ciolpani, în timpul liber, în apropierea locuinței. Cei doi pompieri aflați la aproximativ 50 m fata de locul evenimentului au acționat rapid, având la îndemână și o trusă de prim ajutor. Salvatorul a procedat, de îndată, la efectuarea manevrelor de resuscitare timp de aproximativ 20 de minute până la sosirea echipajului SMURD. Constantin este pompier- paramaedic, fiind încadrat pe ambulanța SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploiești. Deși este foarte tânăr, este un profesionist desăvârșit, cu o experiență de 7 ani, dar în primul rând un om un suflet mare. Dragostea față de semeni și dorința puternică de a-i salva ori de câte ori este nevoie, sunt trăsături care fac parte din caracterul salvatorului. Atunci când vine vorba de salvarea vieților omenești fiecare minut contează, iar ajutorul acordat poate face diferența”, a precizat ISU Prahova, care i-a felicitat pe salvatori pentru spiritul civic de care au dat dovadă.

La această oră (19.45), victima este în comă profundă, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești.

foto ISU Prahova: plutonier Constantin Popa

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596