Covid 19 în Prahova. Numărul noilor infectați stagnează a doua zi la rând

0

Este a doua zi la rând în care numărul infectărilor din Prahova cu noul coronavirus nu a mai crescut.

La nivelul județului Prahova, în data de 25 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1412 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit zece persoane și au intrat alte 95. În carantină instituționalizată se află 75 persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 96 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus .

Dintre acestea, șase au decedat, 67 au fost declarate vindecate și externate. În prezent, la nivelul județului, la Terapie Intensivă se află un singur pacient cu COVID-19, internat la Spitalul Municipal Câmpina.  Acesta este ventilat mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

Citește și: Bilanț Covid-19 la data de 25 mai 2020: 213 cazuri noi și 231 noi vindecări

Astfel, pe parcursul zilei de 24 mai 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost controlate două societăți comerciale, au fost legitimate aproape 80 de persoane și oprite în trafic peste 60 de autoturisme.

De asemenea, au fost efectuate verificări și la aproape 800 de persoane dintre cele aflate în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 67 de sancțiuni, în valoare de aproape 26.000 lei. Zece dintre ele au fost aplicate în baza Legii 61, 54 au fost date pentru fapte ilicite săvârșite în context, iar trei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse pe durata stării de alertă.

Prefectul județului Prahova, domnul Cristian Ionescu, face un apel către cetățeni să respecte normele de igienă și distanțare socială impuse de starea de alertă. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este cea mai sigură și la îndemână cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Citește și: Covid-19 în Prahova. Niciun caz nou în ultimele 24 de ore. Câți prahoveni au intrat în autoizolare

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

Sursa: Prefectura Prahova

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău