Două noi dosare penale pentru adeverințe de angajat nereale. Peste 200 de amenzi în Prahova

0

Seria controalelor cu privire la respectarea restricțiilor de circulație a continuat în Prahova. Echipajele MAI au întocmit două noi dosare penale pentru adeverințe de angajat în care erau trecute informații nereale, iar alte peste 200 de persoane au fost sancționate pentru nerespectarea ordonanțelor militare.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au asigurat ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici, a anunțat Prefectura Prahova.

Astfel, potrivit datelor oficiale, 26 de agenți economici din Prahova au fost verificați (20 societăți comerciale, șase PFA), aproximativ 700 de persoane au fost legitimate, iar peste 400 de autoturisme au fost oprite în trafic.

Prefectura Prahova a anunțat că au fost aplicate 232 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 330.000 lei.

„Dintre acestea, trei au fost pentru fapte de natură economică, 16 au fost pentru contravenții în context, iar 213 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare. Totodată, au fost deschise două dosare de cercetare penală pentru trei persoane care au prezentat adeverințe de angajat în care ar fi avut trecute informații nereale. În toate acestea se fac anchete pentru fals sub semnătură privată și uz de fals, nereguli constatate în urma interogării aplicației REGES”, a precizat Prefectura Prahova.

foto cu caracter ilustrativ

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău