Surpriză în a doua zi de Paște! Prețurile la alimente au început să scadă

Dacă înaintea sărbătorilor pascale la mai multe produse alimentare s-a constatat o creștere a prețurilor, în a doua zi de Paște mai multe supermarket-uri au afișat prețuri mult mai mici. Consiliul Concurenței a anunțat, săptămâna trecută, că platforma www.monitorulpreturilor.info a fost actualizată, pentru a permite consumatorilor să compare prețurile produselor alimentare practicate de către principalii comercianți.

După ce în luna martie, la începutul crizei legate de pandemia de coronavirus, o serie de produse au dispărut de la rafturi, ca urmare a creșterii cererii, ulterior, multe magazine au reușit refacerea stocurilor, dar la un preț cu totul diferit față de cel anterior.

Citește și: De ce s-au scumpit legumele și fructele în piețele din Ploiești. FOTO-VIDEO de pe platoul Halelor Centrale

Dacă în cazul fructelor și legumelor, comercianții au invocat că își cumpără marfa de la depozite la prețuri mai mari, în cazul altor produse singura justificare a fost creșterea cererii.

Citește și: Prețul cartofilor noi, la Halele Centrale din Ploiești: 18 lei/kilogram

Unul dintre produsele care a lipsit multă vreme de la raft a fost făina, care ulterior a reapărut dar la un preț de trei ori mai mare. Astfel, dacă înainte de pandemie, făina se vindea cu 1,80 lei/kg- 3,20 lei/kg, ulterior prețul acesteia a ajuns chiar și la 4,20 – 5 lei/kg. Surpriză, însă! Chiar în a doua zi de Paște, la unele supermarket-uri prețul unor anumite sortimente de făina a coborât la 1,69 lei/kg – 3,49 lei/kg.

Același fenomen s-a înregistrat și la alte produse, inclusiv la carnea de pui și de porc. Pulpa de pui inferioară se comercializa până ieri la 12,86 lei/kg, iar astăzi era la vânzare cu 11,29 lei/kg.

Prețuri mult mai mici au apărut însă și la alte produse din carne, dar și la legume și la fructe, precum și la lactate.

Monitorul prețurilor

Consiliul Concurenței a anunțat, săptămâna trecută, că platforma www.monitorulpreturilor.info a fost actualizată, pentru a permite consumatorilor să compare prețurile produselor alimentare practicate de către principalii comercianți.

„Aplicația Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare a fost actualizată, astfel încât
consumatorii să poată compara prețul practicat de magazinele din apropiere pentru fiecare
produs dorit. Până acum, aplicația permitea compararea prețului doar pentru un coș ce
conținea minim cinci produse”, a anunțat Consiliul Concurenței.
„Am îmbunătățit aplicația Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare pentru a veni în
sprijinul consumatorilor, în această perioadă în care trebuie să ieșim cât mai puțin din casă.
Acum, aplicația este mai ușor de utilizat, iar consumatorii se pot deplasa direct la magazinul unde au identificat produsul de care au nevoie, la prețul cel mai bun,” a declarat, săptămâna trecută, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596