Supărare la Predeal-Sărari, după ce unii localnici au primit mască de protecție, iar alții nu

0

Măștile de protecție au devenit, de vineri, 10 aprilie, obligatorii în Prahova, însă cei care nu le poartă vor fi amendați numai în cazul în care primăria de domiciliu le-a distribuit gratuit. La Predeal-Sărari au apărut primele reclamații, după ce unii localnici au primit măști de protecție, iar alții nu. Primarul comunei spune că măștile vor fi distribuite la toată lumea, imediat cum sunt livrate.

Subiectul legat de măștile de protecție a trezit controverse în comuna Predeal-Sărari. Totul a plecat de la faptul că unii localnici au primit măști de protecție, iar alții nu. Această situație a generat suspiciuni legate inclusiv de modul de distribuire.

„După cum se știe începând de astăzi purtatul măștilor de protecție în județul Prahova este o măsură obligatorie. În localitățile unde primăriile au distribuit măști gratuit se poate primi amendă pentru nepurtarea lor, unde nu s-au distribuit se dă doar avertisment, corect? În comuna Predeal-Sărari, domnul primar Toader Eugen a distribuit măști aleatoriu doar la susținătorii lui (…)”, este reclamația unui cititor care se întreabă dacă într-o astfel de situație se dau sau nu amenzi.

Contactat telefonic, primarul comunei, Eugen Toader, a confirmat că unii localnici au primit deja măștile, iar alții nu, însă motivul pentru care distribuirea nu a fost finalizată pentru toată lumea ar fi cu totul alta.

„Distribuirea măștilor a fost făcută în momentul în care acestea au fost livrate, pentru că a apărut o problemă legată de achiziționarea lor. Primele măști au fost achiziționate de la un agent economic din Vălenii de Munte, de unde s-au aprovizionat toate localitățile de pe Valea Teleajenului. Pentru că nu ne-au putut livra întreaga cantitate de care aveam nevoie, am reușit să contactăm un alt agent economic, din Lipănești. Așa că ieri am distribuit 200 de măști, astăzi alte 200, iar mâine, chiar dacă este sâmbătă, vom distribui alte 500 de măști. Până acum am distribuit măștile în patru dintre cele nouă sate ale comunei, la persoanele găsite la domiciliu”, ne-a declarat Eugen Toader, primarul comunei, care spune că în niciun caz nu este vorba de „simpatii” și că „reclamația este o răutate, în contextul faptului că este an electoral”.

Cât privește sancționarea locuitorilor care nu au mască, primarul comunei spune că acest lucru nu se va aplica, pentru că, momentan, încă nu s-a finalizat distribuirea tuturor măștilor comandate

„Nu este vorba de sancțiuni. După cum se știe, până la distribuirea tuturor măștilor, conform hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, se pot folosi eșarfe, măști din material textil dens sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul și gura. Noi am distribuit măști din bumbac 100%, care pot fi refolosite, după ce sunt spălate la o temperatură de 60 de grade Celsius și apoi călcate. Am luat decizia achiziționării unor astfel de măști ținând cont de mai multe considerente. Măștile din farmacii aveau o durată de utilizare de numai două-trei ore, iar un alt motiv a fost prețul, de 4 lei/bucată, mult mai mic față de cel practicat în farmacii  ”, a susținut edilul.

foto cu caracter ilustrativ

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău