La Coslegi au venit berzele. Localnicii spun că este semn bun

Preț de câteva ore problemele legate de noul virus Covid – 19 au fost date uitării în Coslegi, o localitate situată la câțiva kilometri de Ploiești. După un drum lung, berzele s-au întors din țările calde, iar localnicii spun că ăsta este un semn bun cu siguranță.

Considerate de unii adevărați „meteorologi de serviciu”, iar de alții drept vestitori ai primăverii, berzele care au ajuns la Coslegi au adus un pic de bucurie în suflete localnicilor, care spun că prezența păsărilor este, cu siguranță, un semn bun.

La fel ca peste tot, oamenii își fac griji din cauza noului coronavirus, pentru că, spun ei, nu se știe niciodată pe cine lovește boala.

„E jale mare cu virusul ăsta cu nume atât de ciudat, dar o să trecem și peste necazul ăsta. Am trecut noi prin atâtea… E rău că nu se știe pe cine lovește boala… E semn bun că au venit berzele. Se spune că e bine să nu lase cuiburile goale peste an, iar de câțiva ani păsările astea vin mereu la Coslegi. Unii spun că barza este cea care vestește venirea primăverii. Alții cred că tot ea este cea care ne arată dacă plouă… Eu cred că e semn bun că a venit și că, de acum încolo, după ce va trece și furia asta cu virusul, ne vom vedea iar de viața noastră”, ne-a explicat, la telefon, tanti Maria.

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău