Anunțul Spitalului Județean Ploiești cu privire la transferul unor pacienți către alte unități medicale din județ – VIDEO

0
bolnavi-spitalul-judetean-ploiesti_d3e19.jpg

bolnavi-spitalul-judetean-ploiesti_d3e19.jpg

Spitalul Județean Ploiești a luat primele măsuri pentru limitarea răspândirii noului Covid-19, dar și pentru crearea spațiilor necesare pentru persoanele infectate cu acest virus, în eventualitatea în care unitățile medicale din București nu ar mai putea face față. Pacienții de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Ploiești, care prezintă alte probleme medicale ce nu au legătură cu noul coronavirus, vor fi preluați de alte unități medicale, iar pacienții cu boli pulmonare vor fi transferați la spitale din Florești, Drajna și Breaza.

Anunțul a fost făcut în timpul ședinței Consiliului Județean Prahova, de către ec. Marius Niculescu, managerul Spitalului Județean Ploiești.

Protocolul prevede că pentru investigarea și tratarea pacienților suspecți de coronavirus s-a stabilit că Secția de Boli Infecțioase să fie desemnată exclusiv, iar în etapa a II-a Spitalul de Pneumologie (TBC) Ploiești.

În continuare pacienții pentru care există confirmarea prezenței virusului Covid – 19 vor fi direcționați către spitalele din București.

„Pregătirile noastre sunt pentru un scenariu pesimist”, a precizat managerul Spitalului Județean Ploiești.

Măsurile stabilite:

– Aleșii județeni au aprobat, prin rectificare de buget, sumele necesare pentru achiziționarea aparatului pentru diagnosticarea Covid – 19. Aparatul va fi amplasat la laboratorul de la Spitalul Județean Ploiești. Separat a fost alocată suma necesară pentru achiziționarea a 10 noi ventilatoare pentru o viitoare secție de terapie intensivă destinată cazurilor confirmate cu noul coronavirus..

– Pacienții minori aflați internați, în prezent, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești vor fi preluați de către Spitalul de Pediatrie Ploiești în vederea continuării, în condiții optime, a tratamentelor de specialitate, iar adulții vor fi preluați de Spitalul Băicoi.

-pacienții de la Spitalul de Pneumologie Ploiești vor fi preluați de unități medicale din Florești, Drajna și Breaza.

Foto cu caracter ilustrativ

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău