Starea celor două persoane suspecte de coronavirus din Prahova

0
20191017_173221_41376.jpg

20191017_173221_41376.jpg

Cei doi suspecți de coronavirus sunt internați la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Ploiești. Pacienții, un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Bărcanești, și o tânără în vârstă de 19 ani, din Câmpina au rămas izolați. Ambii sunt sub tratament.

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, din Bărcănești, a fost preluat, ieri, de o ambulanță de la domiciliu și internat la Secția de Boli Infecțioase de la Movila, după ce a acuzat dureri musculare.

Bărbatul nu prezenta febră sau alte simptome, însă medicii epidemiologi au luat măsura izolării acestuia având în vedere că s-a întors recent din Lombardia, o zonă a Italiei care figurează pe lista localităților unde au fost identificate mai multe cazuri de coronavirus.

Tânăra, în vârstă de 19 ani, din Câmpina, a fost în Italia în perioada 21 – 24 februarie. Aceasta prezenta simptome dinainte de a pleca în străinătate, iar la revenirea în țară se simțea în continuare rău.

Și în acest caz, medicii epidemiologi au considerat că se impune izolarea la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Ploiești. În prezent tânăra este sub tratament. 

Vineri, potrivit reprezentanților DSP Prahova, sunt așteptate rezultatele analizelor pentru cei doi suspecți de coronavirus. Probele au fost transmise încă de ieri, la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș.

Citește și: Un liceu din Prahova a fost închis, după ce o elevă întoarsă din Italia este suspectă de coronavirus

Potrivit datelor oficiale, în Prahova, la ora 10.30, se află în autoizolare un număr de 270 de persoane, iar în municipiul Câmpina a fost închisă unitatea școlară unde învăța tânăra. 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău