Temperaturi de 19 grade Celsius. Prognoza ANM în următoarea perioadă

0
temepraturi-vreme-1-martie_89415.jpg

temepraturi-vreme-1-martie_89415.jpg

Vreme se va menține mult mai caldă față de cea normală la sfârșitul lunii februarie, dar și la începutul lunii martie. Temperaturile vor atinge, în anumite zile, chiar și 19 grade Celsius, a anunțat ANM.

Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate față de cele normale pentru această perioadă. Miercuri, 26 februarie, și pe 1 martie, dar și în perioada 04 – 06 martie, temperaturile maximele vor fi cuprinse între 14 – 19 grade Celsius.

„Vremea se va menține în general mai caldă decât în mod normal în luna februarie. Totuși, vor fi alternanțe de regim termic, astfel încât vor fi intervale în care abaterile pozitive față de specificul climatologic vor fi semnificative, dar și intervale cu temperaturi mai ponderate. Astfel, în zilele de 26 februarie și 01 martie, dar și în perioada 04 – 06 martie, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în medie, între 14 și 19 grade, în timp ce, în restul intervalului, sunt estimate valori diurne, în medie, de 8…12 grade”, a precizat ANM. . 

Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată pe 27 și 28 februarie, dar și în intervalul 01 – 08 martie, a mai precizat ANM.

La munte, spun meteorologii, „valorile termice vor fi în scădere, spre medii ale maximelor termice de -2 grade în 27 și 28 februarie, dar ulterior se va încălzi din nou și nu vor mai fi variații semnificative, iar media temperaturilor maxime va fi de 2…4 grade”.

„Minimele vor avea alternanțe semnificative în prima săptămână când se vor situa, în medie, între -10 și 0 grade, dar până la finalul intervalului de prognoză se vor menține relativ constante, în jurul unor valori medii de -4 și -2 grade”, a anunțat ANM.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău