Prea puține paturi la Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Ploiești

0
spitalul-judetean-ploiesti-paturi_4f9e5.jpg

spitalul-judetean-ploiesti-paturi_4f9e5.jpg

Cu o capacitate de numai 30 de paturi, Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Ploiești se dovedește insuficientă, având în vedere cazurile complexe care ajung aici, nu doar din Prahova, ci și din alte trei județe, respectiv Dâmbovița, Buzău și Ialomița.

Capacitatea Secției de Terapie Intensivă nu a mai fost mărită de ani buni, chiar dacă adresabilitatea a crescut. Cu o capacitate de numai 30 de paturi, secția de dodește mult prea mică având în vedere că aici ajung nu doar pacienții din accidentele grave, ci și pacienții care au fost operați neurochirurgical.

În plus, spitalele din Dâmbovița, Buzău și Ialomița direcționează pacienții în stare critică, potrivit unui protocol, tot la Spitalul Județean Ploiești, având în vedere că este cea mai apropiată unitate medicală care dispune de o astfel de Secție de Terapie Intensivă, dar și de personal specializat în neurochirurgie. 

„Există un protocol prin care pacienții aflați în stare critică de la Dâmbovița, Buzău și Ialomița să fie transferați la Prahova, având în vedere că respectivele unități medicale nu dispun de secție de neurochirurgie”, a confirmat dr. Violeta Tănase, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Ploiești. 

Citește și: Secția de Neurochirurgie de la Spitalul Județean Ploiești, singura de acest fel din Prahova, Buzău, Ialomița si Dâmbovița, a fost modernizată FOTO – Video

Același protocol de altfel vizează direcționarea pacienților din Dâmbovița, Buzău și Ialomița inclusiv la Secția de Neurochirurgie, care a fost, anul trecut, modernizată. 

O soluție pentru o astfel de problemă ar putea să vină în momentul extinderii Spitalului Județean Ploiești, proiect care prevede construirea, în imediata apropiere a unității medicale a unui nou corp de clădire.

Citește și: Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Ploiești va fi extinsă și modernizată

Proiectul, cu o valoare de peste 18,7 milioane de lei, din care 6,7 milioane de lei reprezintă investiții nerambursabile, ar urma să fie demarat la scurt timp după extinderea Unității de Primiri Urgențe, proiect care deja a fost demarat.

spital-judetean_67584.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău