Noi focare de pestă porcină africană, la Boldești-Scăeni și la Șoimari, dar și pe mai multe fonduri de vânătoare din Prahova

0
pesta-porcina-soimari-boldesti-scaeni_a9427.jpg

pesta-porcina-soimari-boldesti-scaeni_a9427.jpg

Centrul Local de Combatere a Bolilor Prahova s-a întrunit, vineri, pentru aprobarea planului de măsuri, după ce au fost confirmate două noi focare de pestă porcină în localitățile Boldești – Scăeni, dar și la Șoimari. În plus, pe cinci fonduri de vânătoare din Prahova au fost depistați 18 mistreți morți.

Pentru cele două noi focare de pestă porcină africană, de la Boldești – Scăeni și de la Șoimari s-au instituit măsuri pentru combaterea extinderii bolii.

La intrările din localitate vor exista filtre mobile de control, iar vânzarea porcilor sau altor animale va fi interzisă. 

În plus, potrivit planului de măsuri, autoritățile locale trebuie să asigure dezinfectoare individuale pentru fiecare gospodărie unde au fost confirmate focare de pestă porcină africană. 

Citește și; Zeci de localități în zona de protecție și de supraveghere din cauza focarelor de pestă porcină africană de la Boldești – Scăeni și Vărbilău

Ultimele două focare de pestă porcină africană la nivelul gospodăriilor au fost confirmate la Vărbilău și la Boldești – Scăeni.

Tot vineri, membrii CLCB Prahova au aprobat hotărâri și programe de măsuri privind combaterea PPA și pe mai multe fonduri cinegetice unde au fost găsiți mistreți morți, iar prin buletinele de analize s-a confirmat existența pestei porcine africane.

Este vorba despre fondurile de vânătoare 42 Malu Roșu (patru mistreți morți) , 38 Bratia (nouă mistreți morți, confirmare PPA) , 18 Măgureni (3 mistreți morți, confirmare PPA) , 15 Mănești (un mistreț împușcat – există confirmare de PPA) , 43 Lapoș (un mistreț mort, confirmare PPA). 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău