risc-avalansa-masivul-bucegi_f8b4d.jpg

Meteorologii au emis o nouă atenționare, de data aceasta pentru risc însemnat de avalanșă în Masivul Bucegi. La munte, la altitudini de peste 1800 de metri, s-a depus un nou strat de zăpadă, iar la altitudini joase sunt așteptate precipitații mixte. 

La altitudini de peste 1800 de metri există risc însemnat de avalanșă, potrivit ANM. „Pe pantele mai înclinate acestea se pot rupe sau deprinde la încărcări mici și pot declanșa avalanșe de dimensiuni mici sau medii, antrenând și stratul de zăpadă recentă. Un factor de risc îl reprezintă și acumulările de zăpadă recentă, instabilă și cornișele de pe muchii care se pot rupe la supraîncărcări mici”, a anunțat ANM.

Totodată, spun meteorologii, „încălzirea vremii va determina umezirea stratului de zăpadă la altitudini mai joase. În zonele înalte, în partea superioară a stratului existent se regăsesc numeroase plăci de vânt friabile, de mărimi
considerabile, acoperite pe alocuri cu un strat de zăpadă proaspătă. Pe muchii s-au format cornișe, orientate spre est, sud-est și sud. Pe alocuri, în zone adăpostite, depozitele de zăpadă depășesc 2-3 metri”.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg