furt-curent-electric-prahova-sdee-muntenia-nord-electrica_395a4.jpg

Acțiunea de identificare a celor care s-au branșat ilegal la rețeaua electrică s-a desfășurat la zeci de domicilii din zona Urlați - Mizil, unde au fost identificate sigilii rupte și instalații racordate direct la rețeaua de joasă tensiune, fiind întocmite și șapte note de constatare pentru sustragere de energie electrică.

„În urma verificărilor efectuate la 55 locuri de consum au fost identificate echipamente cu sigilii rupte și instalații racordate direct la rețeaua de joasă tensiune, în acest sens au fost întocmite 7 note de constatare pentru sustragere de energie electrică”, a precizat Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, Sucursala Ploiești. 

Acțiunea a avut loc, luni, iar la ea au participat echipa de control ale SDEE Muntenia Nord - Sucursala Ploiești și reprezentanți ai IJJ Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Reprezentanții SDEE Muntenia Nord - Sucursala Ploiești atrag atenția că pentru utilizatorii care folosesc instalații improvizate, cu ajutorul cărora se conectează ilegal la rețea, există în permanență riscul de electrocutare și
incendiu.

„Toate branșamentele ilegale implică un risc major de electrocutare pentru populația din zonă, conduc la apariția factorilor cu un efect negativ în asigurarea standardului de performanță pentru distribuția energiei electrice, produc pierderi de energie distribuită, afectează consumul propriu tehnologic și au un impact negativ din punct de vedere economic. Aceste intervenții neautorizate asupra rețelelor de distribuție a energiei electrice duc la supraconsum și sunt, de cele mai multe ori, cauza apariției unor deranjamente colective. Din această cauză sunt afectați și cetățenii de bună
credință, care respectă legislația în vigoare”, se arată în comunicatul SDEE Muntenia Nord - Sucursala Ploiești.

În toate cazurile în care există suspiciunea de sustragere a energiei electrice sunt sesizate organele de cercetare penală, iar SDEE Muntenia Nord se constituie parte civilă în instanță pentru recuperarea întregului prejudiciu, respectiv pentru energia electrică, dar și pentru branșamentele deteriorate. 

foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg