spital-ploiesti-accident-minor_2e678.jpg

Una dintre victime, o femeie în vârstă de 67 de ani, din Blejoi, a fost găsită, sâmbătă, în stare critică, iar în prezent se află la Spitalul Județean Ploiești, la secția Terapie Intensivă. Un alt caz a fost înregistrat, duminică, la Cocorăștii Colț.

O persoană a sunat, sâmbătă după-amiază, la 112 și a solicitat sprijinul medicilor de la Serviciul de Ambulanță Prahova, după ce a constat că femeia, în vârstă de 67 de ani, era în stare critică.

Ajunși la fața locului, medicii de la Ambulanță au constatat că aceasta prezenta o formă de hipotermie severă. Temperatura corpului era de 23,4 grade Celsius. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pacienta a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Județean, unde s-a confirmat diagnosticul de hipotermie severă.

„Având în vedere că prezenta și o lovitură la cap, prin cădere, s-a decis intervenția chirurgicală, în regim de urgență”, a precizat dr. Violeta Tănase, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Ploiești.

În prezent, pacienta se află internată la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean.

Acesta nu este singurul caz de hipotermie înregistrat în ultimele zile în Prahova. O a doua victimă a gerului a fost adusă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, duminică. De data aceasta, femeia, în vârstă de 86 de ani, din Cocorăștii Colț, a fost diagnosticată cu hipotermie moderată, după ce temperatura corpului i-a coborât sub 31 de grade Celsius.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg