Cod galben de vânt și ninsori pentru zona de munte din Prahova. Atenționarea ANM

0
ninsori-vant-munte-prahova_6bb36.jpg

ninsori-vant-munte-prahova_6bb36.jpg

Meteorologii au emis, luni, o nouă atenționare meteo, de data aceasta numai pentru zona de munte, unde sunt așteptate intensificări ale vântului și ninsori viscolite.

Atenționarea ANM este valabilă începând de luni, ora 14:00, până marți, 11 februarie, ora 20:00. „În intervalul menționat, la munte,vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 65…75 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 km/h și va fi viscol”, a anunțat ANM.

Conform avertizării, temporar va ninge în masivele montane din nordul țării, iar în restul zonei de munte, în Maramureș și în nord – estul Transilvaniei, la început vor fi precipitații mixte, favorizând formarea de polei, apoi vor predomina ninsorile.

„Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, unde vor depăși local 15 l/mp și izolat 20…25 l/mp, iar la atitudini în general de peste 1500 m se va depune strat consistent de zăpadă”, a anunțat ANM.

Meteorologii au mai precizat că intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45…55 km/h, vor fi și în restul teritoriului. Precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță se vor semnala și în celelalte regiuni, izolat vor fi condiții de polei, iar în sud-vest, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp.

În zona de nord a țării este valabil un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă
De data aceasta este vizată zona înaltă de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău