inspectoratul-scolar-Prahova_a6f4b.jpg

Incidentul a avut loc la Școala ”Nichita Stănescu” din comuna Ceptura, județul Prahova. O profesoară a fost filmată în timp ce îi jignea pe elevii de clasa a șaptea. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Prahova susțin că sancționarea cadrului didactic intră în responsabilitatea unității de învățământ.

Dascălul a fost filmat, într-o sală de clasă, în timp ce îi jignește pe elevi folosind diverse „epitete” la adresa acestora.

Citește și: Criză de nervi a unei profesoare într-o școală din Ceptura: ”Sunteți niște viermi, duceți-vă dracu!” VIDEO

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Contactat telefonic, inspectorul șef adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Horia Toma, a precizat că nu are cunoștință de o astfel de situație. Acesta a explicat de ce IȘJ Prahova nu poate dispune nicio măsură de  sancționarea cadrului didactic.

,,Conform legii, profesorul este angajat de Consiliul de Administrație al școlii. Inspectoratul Școlar Județean, în cazul unei sesizări, poate trimite unul, doi inspectori sa verifice situația, sa discute cu părinții și copiii, iar în urma acestor discuții putem formula o recomandare pentru sancționarea profesorului. Dar, repet, măsura de sancționare poate fi dispusă doar de școala", a precizat Horia Toma, inspector șef adjunct al ISJ Prahova.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg