Cod galben de lapoviță și ninsoare în Prahova. Anunțul de ultimă oră al ANM

0
ninsori-prahova_bed79.jpg

ninsori-prahova_bed79.jpg

ANM a emis, marți, o nouă atenționare de cod galben de vânt și ploi, iar pentru zona de munte sunt anunțate ninsori viscolite , mai ales la altitudini de peste 1700 m. De miercuri, ninsorile își vor face simțită prezența și în restul teritoriului.

Atenționarea ANM va intra în vigoare marți, 04 februarie, de la ora 13:00, și este valabilă până miercuri, 05 februarie, ora 08.00. În acest interval, potrivit ANM, sunt anunțate intensificări ale vântului și cantități de precipitații, dar și ninsori viscolite, mai ales la altitudini de peste 1700 m.

Astfel, potrivit ANM, „în cursul zilei de marți, 4 februarie, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp”.

Vântul, spun meteorologii, va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55…65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.

ANM a emis o atenționare de cod galben și pentru miercuri, avertizare care va fi valabilă până joi, 06 februarie, ora 10:00. De data aceasta, ninsorile își vor face prezența nu doar la munte, ci și în restul teritoriului.  

Astfel, în intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.

„La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității”, a precizat ANM.

Rafalele de vânt, spun meteorologii, vor depăși 60…70 km/h, iar în zona montană 90…100 km/h.

„În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55…60 km/h”, a mai anunțat ANM.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău