Noi focare de pestă porcină în Prahova. Ședință extraordinară la Prefectura Prahova – foto-document

0
pesta-porcina-africana-mistret-fonduri-vanatoare-prahova_00e18.jpg

pesta-porcina-africana-mistret-fonduri-vanatoare-prahova_00e18.jpg

Noile focare de pestă porcină africană au fost confirmate pe raza fondurilor de vânătoare 11 Gherghița, 36 Cosmina, 42 Malu Roșu și 40 Iordăcheanu din Prahova.

Prefectul județului, Cristian Ionescu, a convocat, miercuri, ședința extraordinară a Comitetul Local de Combatere a Bolilor Prahova după ce a fost confirmată, de către DSVSA Prahova și IDSA București, existența de noi cazuri de pestă porcină africană la mistreți.

Astfel, au fost confirmate noi focare de pestă porcină africană la un mistreț pe fondul de vânătoare 11 Gherghița (Balta Doamnei), la un mistreț pe fondul de vânătoare 36 Cosmina (Vâlcănești), 10 cazuri de PPA la mistreți pe fondul de vânătoare 42 Malu Roșu (Gornet Cricov), un caz de PPA la un mistreț pe fondul de vânătoare 40 Iordăcheanu (Podenii Noi), patru cazuri de PPA la mistreți pe fondul de vânătoare 42 Malu Roșu (Tătaru) și un caz de PPA la mistreț pe fondul de vânătoare 36 Cosmina (Cosminele).

Comitetul Local de Combatere a Bolilor Prahova a aprobat planul de măsuri pentru prevenirea extinderii bolii. Principala măsură vizează uciderea tuturor mistreților pe fondurile de vânătoare unde au fost confirmate astfel de cazuri.

Totodată, hotărârile aprobate miercuri fac referire și la localitățile incluse în zona infectată.

Lista localităților situate în zona infectată – foto – document

5-pesta-porcina-africana_13a33.jpg4-pesta_b28d8.jpg

3-pesta_00055.jpgpesta-porcina-africana-2_a89d7.png

localitalități-pesta-mistreț_9ecc4.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău