Două persoane decedate din cauza gripei în Prahova

0
gripa-prahova_56248.jpg

gripa-prahova_56248.jpg

Gripa face ravagii inclusiv în Prahova. Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a confirmat, marți, decesul a două persoane din Prahova, din cauza gripei.

Ultimul deces din cauza gripei a avut loc marți, 28 ianuarie. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 46 de ani, din județul Prahova, care avea condiții medicale preexistente și era nevaccinat anti-gripal.

În acest caz, specialiștii din cadrul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, au confirmat prezența virusului gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Citește și: Cazuri de gripă confirmate în Prahova!

Primul deces din cauza gripei în Prahova, de la începutul anului, a avut loc în data de 21 ianuarie. Persoana decedată este o femeie, în vârstă de 65 ani, care, potrivit specialiștilor, avea condiții medicale preexistente și era nevaccinată anti-gripal.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în acest caz a fost confirmată existența virusului gripal tip A, subtip (H1)pdm09. 

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a precizat că, în ultima perioadă, la nivel național, s-au înregistrat opt decese din cauza gripei, dintre care două în Prahova.

Celelalte cazuri de deces din cauza gripei s-au înregistrat în Hunedoara, Argeș, București, Sibiu și Bistrița-Năsăud.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău