Noi suspiciuni de pestă porcină africană în Prahova

0
pesta-porcina-africana-mistreti_e0cd9.jpg

pesta-porcina-africana-mistreti_e0cd9.jpg

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Prahova a transmis, la București, noi probe pentru analiză după ce pe mai multe fonduri de vânătoare din Prahova au fost descoperiți mai mulți mistreți morți.

Prahova figurează la această oră cu mai multe focare de pestă porcină africană, boală confirmată în special la mistreț. 

Citește și: Trei noi focare de pestă porcină africană în Prahova. Boala a fost confirmată și la un porc dintr-o gospodărie din Puchenii Mari

După ce săptămâna trecută, în Prahova au fost confirmate trei noi focare de pestă porcină, inclusiv într-o gospodărie din Puchenii Mari, numărul unor astfel de cazuri este în creștere. 

Citește și: Noi focare de pestă porcină africană în Prahova

Mai nou, peste 20 de cadavre de mistreți au fost descoperite pe mai multe fonduri de vânătoare din Prahova. Inspectorii DSVSA Prahova au recoltat probe din os, iar în acest moment se așteaptă rezultatul analizelor de laborator din București.

„Am trimis probele la Laboratorul din București. Au fost descoperite mai multe cadavre de mistreț pe fondurile de vânătoare din Gherghița (1), fondul de vânătoare Bratia (1), fondul de vânătoare 42 Malu Roșu (14), fondul de vânătoare 40 Iordăcheanu (2) și pe fondul de vânătoare 36 Cosmina (3)”, a precizat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău