Proteste în justiție. Judecătoria Ploiești a anunțat că se vor judeca doar cauzele urgente

0
judecatoria-ploiesti_b5c14.jpeg

judecatoria-ploiesti_b5c14.jpeg

Judecătorii din cadrul Judecătoriei Ploiești au decis, miercuri, să susțină demersurile efectuate de personalul auxiliar din cadrul instanțelor judecătorești pentru menținerea pensiei de serviciu a acestei categorii profesionale. Începând de joi, 23 ianuarie, pe rolul instanțelor se vor judeca numai cauzele urgente.

Decizia cu privire la judecarea doar a cauzelor urgente a fost luată, miercuri, în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Ploiești.

Celelalte cauze aflate pe rolul instanțelor se vor amâna până la retragerea sau respingerea propunerii legislative de eliminare a pensiilor de serviciu ale magistraților.

Comunicatul Judecătoriei Ploiești:

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Ploieşti, întrunită la data de 22.01.2020, ora 11:45, în cvorum legal a adoptat următoarele rezoluţii:

1. Începând cu data de 23.01.2020 până la retragerea sau respingerea propunerii legislative de eliminare a pensiilor de serviciu ale magistraților, se vor judeca doar cauzele urgente, celelalte cauze urmând a fi amânate.

Se consideră urgenţe:
a) În materie penală – dosarele cu măsuri preventive, cauzele date în competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, dosarele cu persoane private de libertate, dosarele în care s-a împlinit termenul de prescripţie ori urmează a se împlini în următoarele 6 luni şi cererile de liberare condiţionată.
b) În materie civilă – ordinele de protecţie, ordonanţele preşedinţiale, delegarea autorităţii părinteşti, cererile de suspendare provizorie a executării silite, cererile de evacuare pe procedura specială instituită de art. 1034-1049 Cod procedură civilă, cererile având ca obiect măsuri asigurătorii, asigurarea dovezilor şi încuviinţările de executare silită.
2. Susţinerea demersurilor efectuate de personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti pentru menţinerea pensiei de serviciu a acestei categorii profesionale.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău