Utilizarea fără drept a locurilor de parcare pentru persoanele cu handicap, sancționată de polițiștii locali din Câmpina

0
politia-locala-campina_623ab.jpg

politia-locala-campina_623ab.jpg

Zeci de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii comunitari din Câmpina în interval de o săptămână. În atenția acestora au intrat și șoferii care, din comoditate, indiferență, utilizează fără drept locurile de parcare pentru persoanele cu handicap.

Sancțiuni pentru această abatere au fost aplicate în parcarea de la Kaufland-Lidl din Câmpina. În ciuda faptului că la nivel național a fost demarată și o campanie prin care șoferii fără nicio dizabilitate sunt informați că locurile speciale sunt create pentru cei care au nevoie de ele și nicidecum pentru că și le-ar dori, există multe persoane care ignoră acest lucru, lăsându-și mașinile acolo doar pentru că sunt foarte aproape de intrările în magazine.

Dintre cele 73 de amenzi, cele mai multe au fost date pentru abateri rutiere.

În cinci dintre cazuri, sancțiunile au fost pentru cei care au uitat că domeniul public nu este groapă de gunoi și au lăsat pe unde au apucat tot felul de resturi, plecând de la cele din construcții, până la deșeuri reciclabile.

Trei sancțiuni au primit și părinții care și-au lăsat nesupravegheați copiii, iar aceștia au fost găsiți pe suprafața înghețată a Lacului Curiacul și în Parcul de la „Soldat“, unde mutau pietre ornamentale.

Pentru construcțiile fără autorizație, pentru gesturi obscene, lipire de afișe în locuri nepermise, cerșetorie etc. au fost de asemenea aplicate o serie de sancțiuni.

Cei care vor să sesizeze agenții locali atunci când sunt martorii unor situații care încalcă atât legea, cât și bunul-simț, o pot face la 0244.332420/ 0800800922 sau pe numărul de whatsapp: 0749263001.

Foto cu caracter ilustrativ

politia-locala-campina_0758d.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău