prognoza-meteo-munte_51b44.jpg

Primele zile ale lunii februarie vor aduce o scădere a temperaturilor, spun meteorologii, care au anunțat că media minimelor va coborî ușor sub pragul de îngheț.

Până pe 26 ianuarie, potrivit ANM, „media temperaturilor maxime va avea variații între 4 și 11 grade, iar a minimelor între -5 și -2 grade”.

Vremea se va schimba însă în primele zile ale lunii februarie, când va avea loc o o scădere a temperaturilor atmosferice.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Răcire accentuată a vremii. Temperaturi scăzute, chiciură și polei

Astfel, spun meteorologii, „în primele zile ale lunii februarie tendința va fi de scădere, astfel încât, la finalul intervalului de prognoză, maximele vor ajunge să se situeze în medie între 5 și 8 grade, iar media minimelor va coborî ușor sub pragul de îngheț”.

La munte, potrivit ANM, „perioada cu cele mai ridicate temperaturi va fi între 25 și 30 ianuarie, când media maximelor se va situa între 3 și 5 grade, iar a minimelor între -5 și -2 grade. În restul intervalului vor fi maxime a căror medie regională va avea valori între -6 și 1 grad, iar media minimelor va fi între -12 și -6 grade”.

Trecător vor fi precipitații în general slabe cantitativ, pe suprafețe mici în prima săptămână și local în cea de a doua.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg