operatiune-cautare-muntii-bucegi-barbat-dat-disparut_c1bab.jpg

Salvamontiștii prahoveni sunt în alertă, după ce un bărbat din Bușteni a sunat la 112 și a anunțat că s-a rătăcit pe munte.

La acțiunea de căutare, care se dovedește o operațiune dificilă nu doar din cauza condițiilor meteo, dar și a terenului accidentat, participă echipaje din cadrul Salvamont Bușteni, Salvamont Sinaia și Salvamont Prahova.

„Apelul la 112 a fost vineri seară. Un bărbat din Bușteni a sunat și a anunțat că s-a rătăcit pe munte. Din păcate, nu se cunosc date prea multe cu privire la locația unde se află bărbatul, iar condițiile sunt destul de dificile, având în vedere condițiile meteo, faptul că s-a lăsat întunericul, dar și a ariei mari în care au loc căutările”, a declarat Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mai mult, în momentul în care a sunat la 112, bărbatul nu a putut să precizeze nici măcar în linii mari zona unde s-ar afla. 

„Informațiile primite de salvamontiști sunt vagi, primele căutări s-au făcut pe Platoul Bucegilor, iar acum acestea fiind extinse către Jepii Mari. Acțiunea de căutare este extrem de dificila, datorită configurației terenului, întunericului, zăpezii, temperaturilor scăzute și, mai ales, lipsei de informații”, a precizat Salvamont România.

Foto cu caracter ilustrativ.
Sursa foto Salvamont Romania

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg