Numărul candidaților la Școala de Pompieri de la Boldești s-a înjumătățit după primele probe

0
Main-picture-1_b5d19.jpg

Main-picture-1_b5d19.jpg

Înainte de susținerea examenului scris, candidații la admiterea organizată de Școala de Pompieri „Pavel Zăgănescu“ de la Boldești Scăeni au avut de trecut două probe eliminatorii. Una dintre ele, cea sportivă, a fost cea care i-a încurcat pe aproape jumătate dintre concurenți.

Dintre cei 1075 de concurenți care aspirau să intre pe unul dintre cele 300 de locuri scoase la concurs la admiterea din ianuarie 2020, doar 546 au reușit să rămână „în cărți“. Ceilalți au picat la probele eliminatorii: contravizita medicală și proba sportivă.

Deși este primul an în care fetele au putut concura de la egal la egal cu bărbații, dintre cele 96 înscrise, doar șase au reușit să realizeze fără traseul tehnico-aplicativ.

Concurenții care au trecut de proba „de foc“ mai au de trecut și de examenul scris, ce se va desfășura duminică, 19 ianuarie. Tot duminică, spre după-amiază sau chiar seara, vor fi afișate și rezultatele. Examenul de admitere la Pompieri este susținut la Matematică (M2).

Dintre cele 300 de locuri, 25 sunt pentru maiștri militari auto, iar 275 pentru specializarea subofițeri de pompieri și protecție civilă.

Durata cursurilor este de zece luni.

Foto cu caracter ilustrativ. Sursahttp://www.scoaladepompieri.ro/

Main-picture-1_4bd29.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău