Noi focare de pestă porcină africană în Prahova

0
pesta-porcina-africana-confirmare-mistreti_7afca.jpg

pesta-porcina-africana-confirmare-mistreti_7afca.jpg

Medicii veterinari sunt din nou în alertă după ce au fost confirmate două noi focare de pestă porcină africană, pe două fonduri de vânătoare din Prahova. Alți opt mistreți au fost descoperiți morți pe fondul de vânătoare Malu Roșu.

Numărul focarelor de pestă porcină africană în Prahova crește. Față de anul trecut, de data aceasta boala este confirmată în special la mistreți.

„Au apărut două noi focare de pestă porcină africană. Unul dintre cazuri a fost semnalat la un mistreț pe fondul de vânătoare 13 Negoiești, iar cel de-al doilea la un mistreț pe fondul de vânătoare 36 Cosmina. În această dimineață vom trimite la București probele recoltate de la alți opt mistreți descoperiți morți pe fondul de vânătoare Malu Roșu. La fel ca în toate cazurile de până acum se impune uciderea, în termen de 60 de zile, a tuturor mistreților de pe fondurile de vânătoare unde au fost confirmate astfel de cazuri”, a precizat dr. Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Citește și: Trei noi focare de pestă porcină africană în Prahova. Boala a fost confirmată și la un porc dintr-o gospodărie din Puchenii Mari

Reamintim faptul că, la începutul săptămânii, au fost confirmate noi focare de pestă porcină africană, atât la mistreți cât și la un porc dintr-o gospodărie din satul Odăile, comuna Puchenii Mari. 

Citește și: Plan de măsuri după confirmarea noilor focare de pestă porcină africană din Prahova. Lista localităților vizate

Totodată, rămâne în vigoare măsura măsura de interzicere a circulației și transportului porcilor pe drumurile publice și private din zonele de protecție instituite la nivelul județului.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău