Circulație în condiții de ceață pe mai multe drumuri din Prahova

0
ceata-densa-prahova_cdc22.jpg

ceata-densa-prahova_cdc22.jpg

Meteorologii au emis, vineri dimineață, o atenționare de cod galben de ceață, valabilă în mai multe localități din Prahova. Din cauza ceții, IPJ Prahova recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic.

Avertizarea de cod galben de ceață este valabilă vineri, până la ora 11.00, interval în care se va înregistra chiciură, iar din cauza burniței există posibilitatea de formare a poleiului.

Potrivit IPJ Prahova, pe DN1, de la km 39 (Potigrafu) până la km 84 (Biserica Călătorului), ceața reduce vizibilitatea sub 50-100 m. Carosabilul este negru , umed, de la km 84 până la km 138 (Azuga).

Pe DN 1A, de la km 89 (Blejoi) până la km 100 (Măgurele), ceața reduce vizibilitatea sub 100 m, iar de la km 100 până la km 160+600 (Cheia) carosabilul este parțial uscat, iar traficul se desfășoară normal;

Pe DN 1B, din cauza ceții, vizibilitatea este sub 100 m. Potrivit IPJ Prahova, carosabilul este umed, iar traficul se desfășoară normal.

Pe DN 1D, de la km 1 până la km 15 (Fulga), ceața reduce vizibilitatea sub 50 m, iar de la km 15 până la km 24 limita cu județul Ialomița, ceața reduce vizibilitatea sub 100 m, carosabilul fiind uscat, iar traficul desfășurându-se normal.

„Polițiștii rutieri acționează pentru desfășurarea traficului în condiții de siguranță și prevenirea evenimentelor rutiere negative”, recomandă IPJ Prahova.

Sfatul IPJ Prahova

Recomandăm conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic și să aibă în vedere și următoarele recomandări privind circulația în condiții de ceață:

– Să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor de drum, iar manevrele să fie efectuate doar după o asigurare temeinică;
– Să folosească luminile de ceață, precum și sistemele de iluminare-semnalizare și de climatizare-dezaburire, pentru a vedea și a fi observați în trafic;
– Să reducă pe cât posibil viteza de deplasare;
– Să circule cu foarte mare atenție, pentru a putea evita orice obstacol;
– Să evite pe cât posibil manevra depășirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică;
– Să păstreze în mers o distanță suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiții de siguranță.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău