Bărbatul care a sunat, ieri, la 112 și a anunțat că e o bombă la LukOil a fost reținut. Sesizarea era falsă

0
poza-alarma-falsa_81451.jpg

poza-alarma-falsa_81451.jpg

Polițiștii prahoveni au fost în alertă, ieri seară, după ce un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că e o bombă amplasată în interiorul rafinăriei LukOil. Sesizarea s-a dovedit a fi falsă.

Imediat după înregistrarea apelului la 112, prin care era sesizat faptul că a fost amplasată o bombă în incinta rafinăriei, s-a constituit o grupă operativă formată din aproximativ 60 de polițiști, coordonați de adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, comisar șef Gigel Preda.

Citește și:: Alarmă falsă cu bombă la Lukoil – VIDEO, FOTO

În aproximativ 30 de minute apelantul a fost identificat. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 59 de ani, care a recunoscut că a inițiat apelul și că este vorba despre o alarmă falsă.

Citește și: El a sunat la 112 și a anunțat că e o bombă amplasată la Lukoil. Sesizarea nu s-a confirmat

„Bărbatul a fost depistat de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, pe raza municipiului Ploiești, cercetările fiind preluate de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, care a sesizat, conform prevederilor legale, unitatea de parchet competentă, respectiv D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești”, a anunțat IPJ Prahova.
Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de „amenințare cu privire la deținerea și utilizarea de materiale explozive de orice fel”, conform prevederilor Legii nr. 535/2004.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău