poza-alarma-falsa_81451.jpg

Polițiștii prahoveni au fost în alertă, ieri seară, după ce un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că e o bombă amplasată în interiorul rafinăriei LukOil. Sesizarea s-a dovedit a fi falsă.

Imediat după înregistrarea apelului la 112, prin care era sesizat faptul că a fost amplasată o bombă în incinta rafinăriei, s-a constituit o grupă operativă formată din aproximativ 60 de polițiști, coordonați de adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, comisar șef Gigel Preda.

Citește și:: Alarmă falsă cu bombă la Lukoil - VIDEO, FOTO

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În aproximativ 30 de minute apelantul a fost identificat. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 59 de ani, care a recunoscut că a inițiat apelul și că este vorba despre o alarmă falsă.

Citește și: El a sunat la 112 și a anunțat că e o bombă amplasată la Lukoil. Sesizarea nu s-a confirmat

„Bărbatul a fost depistat de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, pe raza municipiului Ploiești, cercetările fiind preluate de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, care a sesizat, conform prevederilor legale, unitatea de parchet competentă, respectiv D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești”, a anunțat IPJ Prahova.
Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de „amenințare cu privire la deținerea și utilizarea de materiale explozive de orice fel”, conform prevederilor Legii nr. 535/2004.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg